Implantologija

Implantologija je oblast stomatologije koja se bavi nadoknadom nedostajućih zuba implantima i izradom protetskih radova na njima. Ova grana stomatologije je jedna od najnaprednijih, gde je razvoj i napredak najviše izražen.

Implantologija

Implantati mogu da budu terapijsko rešenje u različitim situacijama - od nadoknađivanja pojedinačnih zuba u estetski najzahtevnijoj regiji kao što su prednji deo gornje vilice, preko nedostatka vićeg broja zuba pa do full mouth rekonstrukcija, gde se nadoknađuju puni zubni nizovi bilo u jednoj ili u obe vilice ALL-ON-4 ili ALL-ON-6 konceptom.

Naš tim je dovoljno iskusan i stručan za iznalaženje svih ovih rešenja pri čemu se vodimo modernim planiranjem gde željeni oblik i položaj buduće nadoknade diktira položaj implanta, što je imperativ u modernoj implantologiji.

Nekada je ugradnja implanata jednostavna, a nekada je kompleksna i zahteva dodatne hiruške procedure različitog nivoa složenosti da bi se dobili optimalni uslovi za hirurgiju. Naš tim ima znanja, veštine i tehničke mogućnosti za izvođenje svih tih procedura gde se koriste zamenici za kost (“veštačka kost”), kost samog pacijenta, razne vrste membrana (veštačkih ili dobijenih iz krvi samog pacijenta), kao i primena faktora rasta izdvojenih iz krvi sve u cilju dobijanja najboljih uslova za ugradnju implanata i za kasnije protetsko zbrinjavanje kada se pacijent estetski i funkcionalno rehabilituje.

Solo kruna na implantu - Slučaj 1
Solo kruna na implantu - Slučaj 2
Most na implantima - Slučaj 1
Most na implantima - Slučaj 2